Trucuri pentru o fotografie cât mai reușită

DSLR

1) Diafragma mică – Utilizați diafragma cea mai mică permisă de obiectivul pe care îl folosiți. În acest fel veți beneficia de o profunzime mult mai mare și veți observa de ce este capabil obiectivul respectiv. Setați diafragma și lăsați aparatul să aleagă timpul de expunere pentru un cadru reușit.

2) Noise reduction – Pentru timpi mari de expunere activați butonul de noise reduction ce vă va ajuta să aveți mai puțin zgomot în fotografie înainte de a o modifica pe calculator. Pentru a face fotografii cât mai bune este recomandat să vă apropiați cât mai mult de subiectul principal.

3) Delay-ul aparatului – Utilizați delay-ul aparatului pentru declanșare. Chiar dacă utilizați un trepied în momentul în care veți apăsa pe butonul de declanșare puteți crea oricum o mică vibrație și nici să nu vă dați seama. Dacă sunteți unul dintre fotografii care tind spre o fotografie cât mai bună, profesională, folosiți un delay de la 2 până la 10 secunde ce va permite aparatului de fotografiat să scape de vibrațiile din momentul apăsării butonului.

4) Trepiedul – Cel mai sharp obiectiv este trepiedul. Cel mai probabil la prima vedere vi se va părea o afirmație fără sens, dar practica va dovedi contrariul. Deci nu ezitați să folosiți trepiedul chiar și la fotografiile cu timpi mai mici de expunere.

Leave a comment