Portret – 5 sfaturi utile

portret reușit sfaturi

Trebuie să recunoaștem că a face o fotografie reușită – în cazul nostru un portret reușit – nu depinde de calitatea aparatului de fotografiat, nici de nivelul de cunoștințe al fotografului. Depinde mai mult de ceea ce gândește cel ce fotografiază și de „ochiul” pe care ori îl are, ori nu.

Haideți să vedem 5 sfaturi simple pe care să le ținem minte atunci când fotografiem un portret.

1. Întoarce aparatul de fotografiat pentru a obține formatul portret – cel în care fotografia e mai înaltă decât lată. Poate ți se va părea un pic ciudat la început, însă astfel vei folosi mult mai bine spațiul în fotografie.

2. Curaj! Apropie-te. Știi fotografiile acelea în care de-abia se vede fața subiectului, iar imaginea este „umplută” de fundal? Pentru a evita această greșeală este bine să te apropii cât mai mult de subiect, include corpul acestuia în fotografie doar dacă este important ceea ce poartă.

3. Caută un fundal simplu. Acest lucru este important pentru a scoate în evidență trăsăturile subiectului. Un portret cu un fundal încărcat va fi nereușit din start. Atenție însă: un cer înnorat este simplu, dar nu e totdeauna bun pentru o fotografie reușită deoarece este mai luminos decât pare pentru ochiul uman și poate dezavantaja subiectul. Încearcă aceste sfaturi ori de câte ori fotografiezi oameni și vei observa o îmbunătățire treptată a fotografiilor tale.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s